Riedewald wil weg: ‘Ik speel niet in het eerste en daar ben ik niet blij mee’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Jaïro Riedewald zit in een lastig parket bij Ajax. De verdediger raakte onder Peter Bosz zijn basisplaats kwijt en moet het doen met speelminuten bij Jong Ajax. Ondanks interesse van meerdere clubs laat Ajax Riedewald niet gaan. 

“Het leukste is om zelf te voetballen”, aldus Riedewald tegenover FOX Sports. “Ik kon, net als Riechedly Bazoer, weg. Ajax stak daar echter een stokje voor. Er was interesse van een aantal clubs maar Ajax heeft aangegeven dat ze met mij voor het kampioenschap willen gaan en dat ze mij in de resterende wedstrijden nodig hebben. Ajax heeft tot nu toe nog niet het vertrouwen in mij uitgesproken. Op dit moment speel ik nog steeds niet in het eerste elftal en daar ben ik niet blij mee.”

De Amsterdammers weigerden dus om de twintigjarige Riedewald te laten gaan. “Ajax zegt dat ze vertrouwen hebben in mij, dat is moeilijk te geloven. Je wilt gewoon spelen. Als ze dan ook nog zeggen dat je niet weg mag, dan is dat wel frustrerend. Als ik wel weg mocht van Ajax, dan weet je niet hoe het gelopen zou zijn. Ik ben een jonge jongen en ik wil zo veel mogelijk spelen. Ik wil een betere speler worden door mezelf te ontwikkelen. Dat gebeurt niet als ik op de bank zit.”

[wpdevart_poll id=”1″ theme=”0″]

Ajax uitshirt 2015/16