Krul spreekt dank uit: ‘Het was een krankzinnige dag, maar ik zie hier kansen’

Pro Shots / Erwin Spek

Tim Krul en Ajax zijn uit elkaar. De doelman leek aanvankelijk naar Watford te verkassen, maar AZ lijfde de doelman op huurbasis in. Krul sprak al met John van den Brom, trainer van AZ. 

“Het is belangrijk dat ik weer speelminuten ga maken. En ik zie kansen”, aldus Krul tegenover De Telegraaf. Krul was al bezig met de medische keuring, toen er in allerijl een EasyJet-vlucht naar Schiphol geboekt moest worden. “Het was een krankzinnige dag.”

Krul gaf ook aan Ajax dank verschuldigd te zijn. “Ik vind het jammer dat ik de club het vertrouwen niet heb kunnen terugbetalen. Door mijn blessure heeft het helaas niet zo mogen zijn dat we met mij in de goal voor het kampioenschap konden gaan. Met Onana, Diederik Boer en de keeperstrainers Carlo l’Ami en René Stam heb ik echt op een heel hoog niveau kunnen trainen. Ik heb me het leplazarus getraind om er te kunnen staan als Ajax dat nodig had óf voor een nieuwe kans. Die is nu gekomen.”

Ajax speelt op 5 april om 18.30 uur in de Amsterdam ArenA tegen AZ. De kans is groot dat Krul dan in de basis staat bij de Alkmaarders.

Ajax uitshirt 2015/16