OVERZICHT: Terugblik op hectische slotdag transfermarkt voor Ajax

Pro Shots / Erwin Spek

#DeadlineDay zit er op. Het was voor Ajax een hectische slotdag, met in totaal vier transfers. Mitchell Dijks vertrok op huurbasis naar Norwich City, Tim Krul speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis voor AZ, Anwar El Ghazi heeft getekend bij Lille en Ajax is de nieuwe werkgever van David Neres. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet alles hebt kunnen volgen. Daarom bieden we een overzicht. 

Mitchell Dijks
De Telegraaf meldde dat Norwich City dichtbij een akkoord met Dijks was. Op het laatste moment ging die transfer niet door, omdat Dijks niet honderd procent het goede gevoel had bij de club. Om toch een middenweg te vinden voor de verdediger, werd besloten om Dijks voor een half seizoen te verhuren. Norwich City heeft een optie tot koop bedwongen op de onder Peter Bosz uit de gratie geraakte Dijks.

Pro Shots / Erwin Spek

Tim Krul
De transfer van Tim Krul naar AZ had nogal wat voeten in de aarde. Krul tekende op 25 augustus een éénjarige huurovereenkomst bij Ajax. De doelman, eigendom van Newcastle United, was echter nog niet fit en verloor de concurrentiestrijd van André Onana. Marc Overmars besloot dat het voor alle partijen beter was dat Krul bij Ajax zou vertrekken. Lang leek Watford de nieuwe werkgever van Krul te worden, maar op het laatste moment meldde AZ zich nog. De Alkmaarders bleken uiteindelijk slagvaardig. Overmars was blij voor Krul, net als de hoofdrolspeler zelf dankbaar was.

Pro Shots / Erwin Spek

Anwar El Ghazi
De aanvaller tekende dinsdag eindelijk zijn contract bij Lille. El Ghazi werd al weken in verband gebracht met een transfer, maar de officiële bevestiging liet nog even op zich wachten. El Ghazi was onder Bosz veroordeeld tot een bijrol. Na een vermoedelijke vechtpartij op de training moest El Ghazi in november zelfs een maand met Jong Ajax trainen. De 21-jarige El Ghazi is zelf blij met de transfer.

Pro Shots / Joep Leenen

David Neres
De Braziliaanse aanvaller werd al een tijdje aan Ajax gelinkt, maar pas dinsdagavond kwam de deal officieel rond. Tussendoor kwam ook nog het bericht naar buiten dat Ajax negen miljoen euro op Richarlison had geboden. Na veel gedoe met onder meer de KNVB kon Overmars dan toch laten weten dat hij ontzettend blij is met Neres. De negentienjarige aanvaller moet El Ghazi doen vergeten.

Pro Shots / Erwin Spek

Thulani Serero
Dan was er nog Serero. De Zuid-Afrikaan is overbodig in Amsterdam en hij leek zijn carrière bij Roda JC voort te gaan zetten. Zo ver kwam het echter niet.

Twitter/ @ajaxdailydotcom
Ajax uitshirt 2015/16