De Boer blij met Kluivert: ‘Een heerlijk joch, maar te weinig rendement’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Ronald de Boer vindt het een positieve ontwikkeling dat Justin Kluivert bij Ajax doorbreekt. Zeker omdat de Eredivisie-spelers op die posities tegenvallen in de ogen van De Boer, die alleen bij Feyenoord positief gestemd is over de flanken.

“De doorbraak van nieuwe talenten op de buitenposities is meer dan gewenst. Bij Ajax is Amin Younes een heerlijk jong, maar hij heeft te weinig rendement”, aldus De Boer in Voetbal International. Het is mooi dat bij Ajax Kluivert junior zich aandient en in Eindhoven Steven Bergwijn dat doet. Ook in het Nederlands elftal blijft het behelpen.”

De Boer vindt het tevens zorgelijk dat de meeste buitenspelers in de Eredivisie geen Nederlandse nationaliteit hebben. “Vroeger werden die gewoon zelf opgeleid door de Nederlandse clubs. Ajax heeft alleen Bertrand Traoré, die het soms goed doet. Verder hebben ze Václav Cerny, van wie ik ook veel verwacht. Zijn ontwikkeling stagneert, maar heeft alles om tot een topper uit te groeien. Jammer voor Nederland dat het een Tsjech is.”

Ajax uitshirt 2015/16