Oud-Feyenoorder vol lof over Ajacied: ‘Misschien niet heel sterk, maar een enorm talent’

Pro Shots / Stanley Gontha

Het is nog niet duidelijk wie de Europa League-ontmoetingen tussen Legia Warschau en Ajax gaat winnen. Dat stelt Ebi Smolarek, de Poolse oud-speler van onder meer Feyenoord, in gesprek met Polsat Sport

“Je weet dat Ajax een goede club is”, aldus Smolarek. “Ze zijn misschien niet in hun beste vorm, maar ik zie ze als de favoriet. Ik kijk vaak naar het Nederlandse voetbal en weet dat Ajax op het middenveld de meeste fouten maakt, door te happen of door dom balverlies. Als Vadis Odjidja-Ofoe en Tom Jodlowiec (twee middenvelders van Legia Warschau, red.) grip krijgen op het middenveld, dan heeft Legia ook een kans.”

Smolarek waarschuwt Legia Warschau alvast voor Kapser Dolberg. “Een enorm talent. Hij kan doelpunten maken vanuit elke positie. Je moet zorgen dat je hem kort dekt. Als je hem twee, drie meter geeft, is hij weg. Hij is misschien niet heel sterk, maar hij heeft een goede techniek.” De ontmoeting in Polen vindt plaats op 16 februari, een week later is de Amsterdam ArenA het podium.

Ajax uitshirt 2015/16