‘Het Ajax-beleid lijkt een beetje op het PSV-beleid van de laatste jaren’

Pro Shots / Erwin Spek

Ajax heeft dinsdagavond David Neres defenitief vastgelegd. De Braziliaan kost de Amsterdammers zo’n twaalf miljoen euro, exclusief bonussen. Tom Knipping, journalist van Voetbal International, laat zijn licht over de zaak schijnen. 

“Of we blij moeten zijn dat dergelijke talenten voor de Eredivisie kiezen? Op zich wel”, aldus Knipping. “Als aantrekkelijke Braziliaanse spelers hierheen komen, dan is dat voor de uitstraling van de Eredivisie heel goed. Ik denk wel dat Ajax heel veel geld voor hem heeft betaald. Hij heeft pas zeven wedstrijden in de Braziliaanse competitie gespeeld, dus twaalf tot vijftien miljoen euro is ineens een gigantisch bedrag.”

Knippig ziet ook dat het bestuur van Ajax verandert. “Frank de Boer zei dat bedragen van vijf à zes miljoen euro is maximaal. Ze hebben afgelopen zomer ook al Hakim Ziyech, Matteo Cassierra en Davinson Sanchez gehaald. Het lijkt een beetje op het PSV-beleid van de laatste jaren: heel veel investeren in met name Zuid-Europese talenten. Dat was niet des Ajax.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]