Szabolcs werkt hard bij Ajax: ‘Zonder doorzettingsvermogen red je het niet’

Pro Shots / Erwin Spek

De kersvers aangetrokken Schön Szabolcs is inmiddels alweer drie weken in Nederland en heeft al een hoop meegemaakt. In gesprek met M4Sport doet de Hongaarse aanvallende middenvelder, die overkwam van Budapest Honvéd Kft, een boekje open over zijn eerste weken als Ajacied.

“De eerste dag is altijd het moeilijkst. Je komt bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten en nieuwe trainers. Bang was ik niet, maar het was moeilijk om alleen hierheen te komen. Ik ben een familieman”, aldus Szabolcs die in een pleeggezin woont. De 16-jarige Hongaar krijgt Nederlandse les bij Ajax en volgt bovendien ook zijn opleiding nog, waar hij in Hongarije mee gestart was.

Szabolcs ziet Johan Cruijff en Marco van Basten als zijn idolen en is hij idolaat van Cristiano Ronaldo. “Bij Ajax werken we veel aan het tweebenig worden, de traptechniek, passeren op snelheid en nauwkeurige passing”, vertelt Szabolcs over de trainingen. “Als je geen doorzettingsvermogen hebt, red je het niet. Ik heb een goed linkerbeen en ben snel, maar ik moet nog fysieker worden en meer met mijn rechterbeen kunnen. Daar werken we bij Ajax aan.”

Ajax uitshirt 2015/16