Onana jaloers op Eto’o: “De club wilde met mijn familie praten”

Pro Shots / Erwin Spek

Er zullen niet veel mensen zijn die weten dat André Onana maatschappelijk erg actief is. De Ajax-doelman doneerde eerder dit jaar bijvoorbeeld schoolspullen aan honderden kinderen, die hun ouders verloren door terreurgroep Boko Haram. 

“Wat ik aan ze geef, brengt natuurlijk niet hun vader terug, dat begrijp ik, maar ik probeer te doen wat ik kan. Ik ben blij dat die kinderen nu in ieder geval naar school kunnen en schoolkleding hebben. Ik ben van plan om ieder jaar iets te doen voor weeskinderen. En ik denk erover om na mijn loopbaan ook een voetbalschool te beginnen, zoals Samuel Eto’o gedaan heeft”, aldus Onana tegenover Metro.

Onana was zelf actief in de voetbalschool van Eto’o. “Mensen zeiden dat ik de beste keeper van het land was in mijn leeftijdsklasse. Vervolgens kwam er interesse van Barcelona voor mij. De club wilde met mijn familie praten. Mijn vader zei toen tegen me: André, ik weet hoeveel je van voetbal houdt. Het is moeilijk voor ons om je te laten gaan, maar dit is een kans die je moet pakken.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]