Cocu strijdvaardig: ‘De taak om de maximale druk op Ajax en Feyenoord te houden’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

PSV-trainer Phillip Cocu houdt met PSV nog altijd hoop op de landstitel. De Eindhovenaren hebben acht punten achterstand op Feyenoord en drie punten op Ajax. 

Veel Ajax-fans denken dat PSV al verslagen is, maar Cocu wil daar niets van weten. “Ik denk dat er nog genoeg mogelijk is, maar de realiteit is dat we niet of nauwelijks iets mogen laten liggen. Wie mentaal het sterkst is, gaat met de schaal aan de haal”, aldus Cocu op het digitale thuis van de Eindhovenaren.

Ajax speelt een uitduel tegen Roda JC, terwijl ook Feyenoord en PSV uitduels spelen. “Ieder weekend is belangrijk. Op momenten dat je het het minst verwacht gebeuren vaak de gekste dingen. Soms worden juist op papier eenvoudige wedstrijden niet gewonnen. Voor ons is het duidelijk: wij kunnen ons geen fout veroorloven.”

“Het is niet moeilijk om dat geloof te houden”, vervolgt Cocu over de titelrace. “Er is nog een lange weg te gaan. Natuurlijk is de afstand op Feyenoord aanzienlijk, maar er zijn nog veel punten te winnen. Vorig seizoen heeft uitgewezen dat het ook op het laatste moment mogelijk is een titel te winnen. Aan ons de taak om maximale druk op Ajax en Feyenoord te houden.”

Ajax uitshirt 2015/16