Ajax wint moeizaam van stug Roda JC

Pro Shots / Peter van Ninhuys

Ajax heeft een lastig duel in Kerkrade toch weten te winnen. De Amsterdammers kwamen sterker uit de rust en verschalkten de Limburgers: 0-2.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Ajax kwam maar niet door de Limburgse verdediging heen en was vooral heel besluiteloos. Op een paar afstandsschoten na was er geen gevaar, maar was het spel vooral heel rommelig.

De tweede helft begon al even rommelig, maar plotsklaps was daar Davy Klaassen die de uitploeg op voorsprong zette. Een voorzet van Hakim Ziyech werd door Kasper Dolberg opgevangen en teruggelegd op Klaassen, die in de korte hoek raak schoot.

Ajax liet de teugels na de goal wat vieren, wat Roda JC ook wat kansen gaf, voor vooral Abdul Ajagun. De offensieve middenvelder verprutste zijn kansen echter keer op keer en liet Ajax in leven. Amin Younes liet op zijn beurt ook Roda JC in leven toen hij in de 78e minuut een bijna vrije schietkans niet over de lijn kreeg, maar tegen de onderkant van de lat knalde.

Een rommelig duel bleef het, wat op een scrimmage op de lat van invaller Abdelhak Nouri na, ook niet veel kansen opleverde voor Ajax, maar het was vooral alles of niets voor Roda. Het alles-of-niets-voetbal leverde Ajax de ruimte op, wat Younes in de laatste seconde van de wedstrijd zijn goal opleverde. Ajax lijdt geen puntverlies in de titelrace, maar had het erg lastig in Kerkrade.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, Ananou, Kum, Van Peppen; Ajagun, El Makrini, Van Hyfte; Rosheuvel, Schahin, Paulissen

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (81′ Van de Beek); Kluivert (66′ Nouri), Dolberg, Younes.

Roda JC 0-2 Ajax
53′ Klaassen 0-1
90+3′ Younes 0-2

Ajax uitshirt 2015/16