Bosz ziet ploeg met vlagen schutteren: ‘Ik kneep ‘m soms wel ja’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax won zondagmiddag in een matig duel van een stug Roda JC. Ajax-trainer Peter Bosz was niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich profileerde in de met 0-2 gewonnen wedstrijd.

“Ik hou niet zo’n goed gevoel over aan deze wedstrijd. We hebben niet ons beste voetbal gespeeld”, zei Bosz tegen FOX Sports. “We speelden heel lang over één vleugel, hadden te weinig diepte, speelden een tandje te laat en leden veel balverlies”, somde de oefenmeester op, die zijn ploeg soms achterin zag schutteren. “We deden het daar niet goed, de rugdekking was er niet, en dan kan hij zomaar vallen. Ik kneep ‘m soms wel, ja.”

In de slotfase van het duel maakte de al maanden matig spelende Amin Younes zijn bevrijdende treffer. Opvallend was dat Bosz niet Younes, maar Justin Kluivert naar de kant haalde voor de komst van Abdelhak Nouri. “Ik was blij dat Amin wist te scoren. Toen hij op de lat schoot dacht ik nog: ‘Het zit hem ook niet mee.’” Over de wissel: “Ik wissel niet om iemand een goed gevoel te geven, maar om te winnen”, verdedigde Bosz.

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]