Onana blijft bescheiden: ‘Ik ben niet de nummer één’

Pro Shots / Jasper Ruhe

André Onana hield zondag tegen Roda JC opnieuw de nul, maar ondanks dat hij de onbetwiste nummer één is op goal bij Ajax, blijft hij heel bescheiden. Onana koos er trouwens ook voor om in Amsterdam te blijven, in plaats van naar Gabon te reizen voor de Afrika Cup met Kameroen.

“Ik heb natuurlijk het liefst niets te doen, maar ik deed gewoon mijn werk”, aldus Onana tegen FOX Sports. “Als de spelers voor mij het goed doen, is het ook makkelijker voor mij. Het hele team verdient de complimenten voor het houden van de nul.”

Onana blijft bescheiden over zijn rol: “We hebben drie keepers, ik ben niet de nummer één. Ik krijg nu wel de kans, maar het kan elke week anders zijn. Ik probeer mijn beste te doen en ik leerde veel van Tim Krul en ook van Diederik Boer. Tim adviseerde me veel, dat ik mezelf moet focussen omdat ik nog jong ben”, aldus de Kameroener.

“Ik ben blij dat ik hier gebleven ben”, vervolgt Onana over de Afrika Cup, ondanks dat zijn team in de finale staat. “Ik hoop dat Kameroen wint, maar het is beter voor mij om nu veel te spelen.” Bij Kameroen is Onana’s neef de eerste doelman. “Ik ga zondag kijken voor de televisie.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]