Update: Ajax-huurling weer in genade aangenomen: ‘Ook al speelt hij niet’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Excelsior is niet blij met Leeroy Owusu, de Ajax-huurling. Owusu vervult dit seizoen een bijrol bij Excelsior, maar tegen FC Groningen (1-1) zat hij zelfs helemaal niet bij de wedstrijd.

“Het heeft te maken met zijn gedrag en houding”, aldus Mitchell van der Gaag, trainer van Excelsior, tegenover het Algemeen Dagblad. “Wat er nu verder gaat gebeuren weet ik nog niet. Daar wordt over gesproken.”

Het huurcontract ontbinden zou een optie zijn. “Zijn spelerskwaliteiten zijn duidelijk. Als we puur daarnaar kijken willen we hem graag houden en vinden we hem belangrijk, ook als hij niet speelt. Dat hebben we hem ook gezegd. Maar zeker in de fase waarin we nu zitten, is gedrag en houding ook heel belangrijk.”

Update 6 februari: Voetbal International weet te melden dat Owusu weer terugkeert in de selectie van Excelsior. Van der Gaag heeft besloten om, na een gesprek, Owusu weer in genade aan te nemen. “Het gaat om gedrag en houding. Zeker in deze fase van de competitie is dat belangrijk. Ik wil hem er graag bijhouden vanwege zijn kwaliteiten, ook al speelt hij niet.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]