Klaassen ontevreden over veldbezetting: ‘Het ging gewoon niet lekker vandaag’

Pro Shots / Stanley Gontha

Davy Klaassen was niet tevreden over het vertoonde optreden van Ajax in de uitwedstrijd tegen Roda JC van zondagmiddag. De 23-jarige captain van de Amsterdammers sprak voor de microfoon van AT5 over de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion.

“Het ging moeizaam omdat wij de eerste helft gewoon niet goed spelen. We verliezen veel te veel de bal, we creëren bijna niks en we staan af en toe niet goed”, begint de Hilversummer. “De bezetting was gewoon niet lekker. Als je dan ook nog veel de bal verliest, dan is dat lastig. Het was niet top vandaag.”

Klaassen was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het begin van de tweede helft. In de korte hoek verschalkte hij Roda-doelman Benjamin van Leer. “Dat was lekker. Na de rust kwamen we er al beter in en na die goal is dat toch wel een lekker gevoel.”

Tenslotte was de Oranje-international blij voor Younes, die in de blessuretijd de 2-0 eindstand op het scorebord zette. Het was de eerste Eredivisie-goal van het seizoen voor de Duitser. “Hartstikke leuk voor hem. Hij miste eerst nog een grote kans en heb je het gevoel dat het gewoon niet meezit voor hem, maar nu wel. Ik ben heel blij.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]