Klaassen: ‘Ik denk dat wij in fases wel laten zien wat we kunnen, maar nog niet genoeg’

Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax is de laatste tijd moeilijk te verslaan. De Amsterdammers zijn sterk de winterstop uitgekomen met twaalf punten uit vier duels. Zondagmiddag werd Roda JC in Kerkrade met 0-2 verslagen. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen is tevreden met de resultaten. 

“Ik ben blij met de laatste wedstrijden. Drie keer de nul gehouden en de uitslagen zijn prima”, gaf hij aan in gesprek met de NOS. De Hilversummer is echter ontevreden over het spel. “ Het klopt zeker nog niet zoals wij het willen. Ik denk dat wij in fases wel laten zien wat we kunnen, maar nog niet genoeg.”

Ajax had het lang lastig tegen een stug Roda JC. Klaassen vond echter dat ze het aan zichzelf te danken hadden. “Als je drie of vier keer de lat raakt in één minuut, dan moet het gewoon een goal zijn. Dan is het klaar. Nu stichtte Roda via corners gevaar en dat zijn situaties die altijd verkeerd kunnen vallen.”

Tenslotte zei elfvoudig Oranje-international dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop van dit seizoen. Feyenoord wint veel, maar als het aan de Ajax-captain ligt gaan de Amsterdammers met de titel aan de haal. “Als wij alles winnen moet het eigenlijk wel gaan lukken”, klonk het.

Ajax uitshirt 2015/16