Nouri blij voor teamgenoot na doelpunt: ‘Iedereen was blij voor hem en gaf hem een knuffel’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Amin Younes heeft zijn eerste competitietreffer van het seizoen te pakken en dat stemt het team tevreden. Dat zei Abdelhak Nouri in gesprek met AT5. De middenvelder mocht zondagmiddag 25 minuten opdraven in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC. 

“We zijn heel blij voor Amin. Dat is toch pech dat hij zoveel kansen krijgt en ze gaan er niet in”, zei Nouri. “Hij kreeg er nog 1 op de lat. Als zulke dingen zich afspelen dan hoop je toch het liefst dat die goal een keertje valt. Gelukkig valt het doelpunt ook nog op een belangrijk moment.

“Dit is alleen maar goed en lekker voor hem. Ik hoop dat het hem vertrouwen geeft en dat hij met nog meer dreiging, agressie en zelfvertrouwen speelt”, die begrijpt dat Younes het lastig heeft gehad. “Als je vijf kansen creëert en je mist ze allemaal, dan ga je wel balen. Je krijgt toch vraagtekens en daarom ben ik blij dat hij heeft gescoord.”

Dat het hem is gegund, zag je wel aan de reacties van spelers en publiek. Nouri gaf zijn Duitse ploeggenoot na afloop een knuffel. “Iedereen was blij voor hem en we gaven hem een knuffel. We zijn trots op hem en dit laat zien dat we een hecht team zijn.”

Ajax uitshirt 2015/16