‘El Ghazi en Kishna zijn niet meer dan aas’

Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi zijn samen neergestreken bij het Franse Lille, maar dat is volgens Parool-columnist Henk Spaan niet echt bevorderlijk voor hun carrière. Spaan vreest dat de twee oud-Ajacieden handelswaar zijn geworden in plaats van voetballers.

“Wat doen de twee machtigste zaakwaarnemers in het Europese voetbal (Mino Raiola en Jorge Mendes, red.) bij provincieclub Lille?”, vraag Spaan zich af. “Waarom brengen ze Kishna en El Ghazi daarheen? Wat moeten multimiljonairs in het tochtige Noord-Frankrijk?  Het antwoord is Gérard Lopez, nieuwe eigenaar van Lille.  Raiola en Mendes lopen om hen heen, met Kishna en El Ghazi als aas.”

“Lopez zou zomaar de zoveelste megalomane clubeigenaar kunnen worden die Raiola en Mendes nog rijker zal maken. Die mannen ruiken zoiets. Lopez was succesvol met Skype, maar mislukte met het Formule 1-team Lotus, de club Lens, Marseille, mislukt. Nu heeft hij eindelijk Lille in handen. De zaakwaarnemers liggen hijgend op de stop. Het treurige is dat El Ghazi en Kishna denken een grote loopbaan tegemoet te gaan, maar eigenlijk zijn ze niet meer dan aas.”

Ajax uitshirt 2015/16