Neres maakt indruk op scouts: ‘Hij is een type-Douglas Costa’

Pro Shots / Zuma Sports Wire

Meesterscout Piet de Visser ziet iets in David Neres, ondanks dat vele mensen sceptisch zijn over de onbekende Braziliaan, die voor veel geld naar Ajax werd gehaald. Volgens De Visser is Neres een type-Douglas Costa.

Bij Studio Voetbal zei Volkskrant-journalist Willem Vissers het volgende: “Ik heb met De Visser gesproken. Hij is op het moment op het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder 20, waar Neres momenteel speelt. De Visser zegt dat Neres een type-Douglas Costa van Bayern München is. Een linkspoot op rechts.”

“Neres speelt volgens Piet echt goed en is hij één van de beste spelers van het toernooi”, vervolgt Vissers. “Dan nog moet je maar afwachten of hij het hier gaat maken, maar hij krijgt in ieder geval de tijd, omdat Bertrand Traoré ook terugkomt. Eigenlijk is Neres voor volgend jaar.”

Volgens Pierre van Hooijdonk zet Ajax een slimme zet. “Ze hebben nu het geld zulke spelers te halen, in een vroeg stadium van hun carrière. Oudere spelers zijn ook voor Ajax niet meer haalbaar, dus pak je zo’n talent vroeg op en hoop je dat hij snel meer gaat opleveren.”

Ajax uitshirt 2015/16