Winter blikt vooruit: ‘Vrienden en trainers van Juventus zijn angstig voor de wedstrijd’

Pro Shots / Jeffrey van Bakel

De wedstrijd tussen Ajax O19 en Juventus O19 in de UEFA Youth League houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Aron Winter, trainer van Ajax O19, koestert warme gevoelens aan het land.

“Dat we tegen Juventus spelen is natuurlijk fantastisch. Het is een club met een grote staat van dienst. Voor ons zijn topwedstrijden zoals deze een goed moment om te zien waar we staan”, aldus Winter op het digitale thuis van Ajax. “Door mijn verleden in Italië is deze loting toch bijzonder. Voor de jongens (Ajax O19, red) is het een speciale wedstrijd omdat Juventus een grote naam in het mondiale voetbal is. Het is een club die tot de verbeelding spreekt.”

Winter speelde eind jaren 90 in Italië. “De jongens waren benieuwd naar de clubs en spelers van toen. Dan vertel ik verhalen over topspelers zoals Franco Baresi en Paolo Maldini. De Braziliaanse Ronaldo was mijn teamgenoot bij Inter, een van de beste spitsen met wie ik ooit heb gespeeld. Door mijn periode in Italië ken ik de manier van voetballen. Het blijven altijd lastige wedstrijden om te spelen. Italianen geven weinig ruimte weg en zijn meesters in het verdedigen. Vanuit de omschakeling proberen ze ons pijn te doen, daar moeten we voor waken.”

Ook bij vrienden van Winter maakt de ontmoeting wat os. “Ik kreeg direct berichten van vrienden en supporters van Juventus. Ze vinden het mooi dat ik coach ben, maar zijn tegelijkertijd angstig over de ontmoeting met ons. Uiteindelijk zijn Ajax en Juventus twee grote namen in de voetbalwereld. We zullen er komende dinsdag een mooie wedstrijd van maken.”

 

Ajax uitshirt 2015/16