Jong Ajax lijdt pijnlijke nederlaag in Zuid-Limburg

Jong Ajax is op pijnlijke wijze onderuit gegaan tegen Fortuna Sittard. In het Fortuna Sittard Stadion werd het 5-2 voor de Limburgers. Vaclav Cerny en Mateo Cassierra maakten de treffers voor de Amsterdammers. 

Binnen twee minuten was het raak voor de reserves van Ajax. In Zuid-Limburg schoot Cerny de 0-1 binnen op aangeven van Noussair Mazraoui. Vlak voor rust verdubbelde Cassierra de score. Via een vrije trap van Frenkie de Jong zag de Colombiaan zijn kans schoon en schoot de 0-2 achter Fortuna-doelman Miguel Santos.

Bij rust hing er geen vuiltje aan de lucht voor de jonge Ajacieden, maar na amper zes minuten spelen had Finn Stokkers de 1-2 op de schoen. Een kwartier voor tijd wisten de Limburgers op gelijke hoogte te komen via Perr Schuurs.

Nog geen drie minuten later was het 3-2 voor de ploeg van voormalig Ajacied Sunday Oliseh, door een doelpunt van Gavin Vlijter. Invaller Djibril Dianessy zette met twee doelpunten in de slotfase de eindstand van 5-2 op het scorebord.

Opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, De Regt, Hadzhiev, Stokkers, Bassan (Saddiki ’60), Van Hout (Dianessy 73′), Dautovic, Vlijter (Khalouta 79′), Schuurs, Ospitalieri

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Bergsma, Riedewald (Lartey-Sanniez 67′), Dankerlui; De Jong (Bay 81′), Nouri, Van de Beek; Mazraoui (Walian 82′), Cassierra, Cerny

Fortuna Sittard 5 – 2 Jong Ajax
2′ Cerny 0-1
40′ Cassierra 0-2
51′ Stokkers 1-2
75′ Schuurs 2-2
78′ Vlijter 3-2
80′ Dianessy 4-2
85′ Dianessy 5-2

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]