Groningen-directeur hoopt op Braziliaanse ‘bloedhond’ bij Ajax

Pro Shots / Zuma Sports Wire

De transfer van de Braziliaan David Neres naar Ajax doet FC Groningen-directeur Hans Nijland aan twee transfers die hij zelf ooit bedong: Luis Suarez en Bruno Silva. Nijland hoopt dat Neres uit hetzelfde hout gesneden is.

“Suarez en Silva waren bloedhonden, in de goede zin van het woord”, aldus Nijland tegen De Telegraaf. “Die Zuid-Amerikaanse mentaliteit mis ik momenteel in de Eredivisie, waar te veel leuke, lieve, aardige perfecte schoonzonen rondlopen.”

“Luis en Bruno konden allebei naar Ajax en stonden er op naar Ajax te gaan, linksom of rechtsom. Bij Suarez werd het een arbitragezaak, die door ons werd gewonnen en Silva ging in staking. Ze waren duidelijk: Ze kwamen naar Nederland om te voetballen, maar ook om zoveel mogelijk geld te verdienen”, vertelt Nijland een anekdote.

Neres is een speler met een grote mond en dus heeft Nijland een advies voor Ajax: “Leer ze direct Engels en Nederlanders. Neem ze dingen zoals bankzaken en huisvesting uit handen en zorg ervoor dat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen. Heb er ook begrip voor als zij sommige dingen anders doen dan hier.”

Ajax uitshirt 2015/16