“Ik hou er juist wel van wanneer ze lekker strak om mijn voet zitten”

Voetbalschoenen zijn ontzettend belangrijk voor een voetballer. Voor Davy Klaassen is dat niet anders. De Ajax-aanvoerder speelt op Nike Hypervenom III, bekend van Voetbalshop. Never Offside sprak met Klaassen.

“Wat ik in schoenen zoek? Ze moeten in elk geval lekker zitten. Sommigen spelers houden van een wat strakkere fit, bij de ander mag het wat losser. Ik hou er juist wel van wanneer ze lekker strak om mijn voet zitten. Dan heb je toch wat meer het gevoel dat je de bal met je voet raakt in plaats van met je schoen.” Klaassen kiest voor de sokloze versie van de Hypervenom. “Ik heb de Hypervenom met dat sokje wel geprobeerd, maar ik heb het gevoel dat ik dan minder makkelijk draai en het mijn enkel en voet enigszins belemmerd. De lage versie geeft mij een wat vrijer gevoel.”

Klaassen verslijt wel wat paar voetbalschoenen. “Tussen de 6 en 8 paar, schat ik zo. Het is niet zo dat ik elke week nieuwe draag, wat sommigen misschien denken. Op een gegeven moment zitten ze juist lekker, dus dan doe ik ze niet meteen weer weg. Ik zorg zelf ook gewoon dat ze netjes blijven door ze regelmatig te poetsen.”

“Welke schoen het meest speciaal is in mijn carrière tot nu toen? Ik speel natuurlijk al een tijdje op de Hypvernom, maar dan is het waarschijnlijk die zwarte met oranje. Op deze schoen kwam ik echt in de basiself van Ajax en toen heb ik daar ook echt behoorlijk lang op gevoetbald. Maar het is niet dat ik ze op speciaal plekje bewaar of zo. Meestal geef ik ze aan veilingen of supporters die er na een training om vragen.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]