Ajax O19 naar achtste finales Youth League na magistrale goal van Eiting

Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax O19 heeft in het kader van de UEFA Youth League een knappe overwinning geboekt op Juventus O19. Op De Toekomst won de ploeg van trainer Aron Winter met 2-0 van de Italianen. Carel Eiting en Kaj Sierhuis maakten de doelpunten.

De eerste helft was het vooral knokken voor de jeugdploeg van Ajax. Op Premier League-achtige wijze werden duels uitgevochten en tot briljant voetbal leidde het niet. Beide teams leken met de brilstand op het bord de rust in te gaan, tot Eiting op stond…

De middenvelder, die afgelopen zondag nog bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, schoot op prachtige wijze de 1-0 binnen. Van een meter of achttien schoot hij de bal in de kruising. Hierdoor ging het paradepaardje van de Amsterdamse jeugdopleiding met 1-0 rusten.

Nog geen vier minuten na rust was het Sierhuis die de 2-0 achter Juventus-goalie Emil Audero schoot. Een voorzet van Noa Lang werd met de buitenkant van zijn voet binnen getikt door de goaltjesdief.

Juventus kreeg nog wel wat kansen, onder andere Moise Kean was dichtbij een treffer, maar Ajax O19 hield het hoofd koel en plaatst zich voor de achtste finales van de Youth League.

Opstelling Ajax O19: Van Bladeren; Zeefuik, Sidoel, Kemper, Bakker; D. De Wit, Eiting, Lang; Lopez (Matusiwa 66′), Sierhuis, Boultam (Redan, 46’).

Wissels Ajax: De Lange, Ter Heide, Doekhi, Flemming, Matusiwa, Struijk, Redan.

Opstelling Juventus O19: Audero, Semprini, Muratore, Vogliacco, Andersson, Kanoute, Kean, Clemenza, Tripaldelli, Toure, Zeqiri.

Doelpunten:
44’ Eiting 1-0
48’ Sierhuis 2-0

Ajax uitshirt 2015/16