Uitbrander van Winter richting Ajacied: ‘Toen kreeg ik op mijn kop’

Pro Shots / Jeffrey van Bakel

Noa Lang heeft een geweldige week achter de rug. De middenvelder tekende maandag zijn eerste profcontract bij Ajax, terwijl hij dinsdag met Ajax O19 de laatste zestien van de UEFA Youth League. De jongeling praat na over zijn topweek.

“De mooiste week van mijn leven”, aldus Lang na afloop van zijn wedstrijd in de UEFA Youth League, geciteerd door het digitale thuis van Ajax. “Een droom die uitkomt.” Lang is een speler van het grote verlangen, maar soms overdrijft hij dat wat. Het kwam hem tegen Juventus op een uitbrander van Aron Winter te staan. “Ik maakte eerst een hakje en gaf daarna een no look-passje. Daarna wilde ik tussen drie man een Zidane doen, maar ik gleed weg. Toen kreeg ik een beetje op mijn kop. Ik ben iemand die graag de trukendoos opengooit, maar ik begreep de trainer wel.”

Ajax won dus met 2-0 van Juventus O19. “Het was anders dan normaal. Doorgaans ben ik veel aan de bal, maar vandaag was het gewoon strijden. Ik heb veel ballen veroverd en alles gegeven voor het team. Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik óók zo kan spelen. Ik denk dat het onze beste wedstrijd van het seizoen was. Ik vond Juventus ook echt een sterke ploeg. Ze hebben allemaal goede spelers, vooral die spits (Moise Kean, red.). Maar wij zijn beter. Ik vond dat wij echt de baas waren. Als wij goed spelen, dan winnen we van iedereen en dus ook de Youth League. Echt, wij kunnen de wereld aan met Ajax O19.”

Ajax uitshirt 2015/16