Lof voor Overmars: ‘Transfer Neres had ook zomaar mis kunnen gaan’

Pro Shots / Erwin Spek

Volgens tussenpersoon Daan Kramp, van Forze Sports Group, is het moedig en lovenswaardig van Ajax dat het twaalf miljoen op tafel heeft durven leggen voor David Neres. Dat zegt de mede-oprichter van het bedrijf dat spelers en talenten begeleidt tegen Voetbal International.

 

Kramp wist ook te melden dat de onderhandelingen al maanden duurden. “Braziliaanse clubs spelen het spel altijd keihard en São Paulo is de moeilijkste club van Zuid-Amerika om mee te onderhandelen. Je moet je voorstellen dat de communicatie tussen de twee clubs totaal verschillend is. Dan is het aan ons om dat proces goed te begeleiden”, schetst Kramp.

“Braziliaanse clubs zijn enorm gehaaid, maar ook Marc Overmars heeft heel scherp onderhandeld. Het had in januari ook zomaar mis kunnen gaan. Veel clubs zouden zijn afgehaakt, maar Overmars ging voor de crème de la crème. Alle lof voor Ajax en Marc, want het is on-Nederlands zo’n investering te doen”, prijst Kramp de technisch directeur van Ajax.

Over Neres is Kramp zeer te spreken. “Hij is echt een groot talent, hopelijk slaagt hij in Europa. Dat zou ook goed zijn voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Dan durven clubs als PSV en Feyenoord misschien dit voorbeeld op te volgen. Het is afwachten hoe deze transfer uitpakt, maar Ajax en Neres kunnen een nieuw tijdperk in het Nederlandse voetbal inluiden.”

Ajax uitshirt 2015/16