Jonge linkspoot kent droomweek: ‘Hij kwam voor het rechterpootje en ging er mooi in’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Carel Eiting kent naar eigen zeggen een droomweek. Eerst zat hij bij de selectie bij Ajax 1, om vervolgens Ajax O19 met een wonderschone treffer aan een overwinning (2-0 Juventus) te helpen en het team naar de laatste zestien van de UEFA Youth League te brengen.

“Hij kwam voor mijn rechterpootje en ging er mooi in”, zei Eiting, die eigenlijk links is, tegen Ajax TV. “Ik weet niet hoe vaak de bal er ingaat als ik hem honderd keer zo schiet, maar ik ben er blij mee. Wie de goal maakt is niet belangrijk, we gaan met 1-0 de rust in en dat geeft het team vertrouwen. Dan gaan we keihard de tweede helft in en maken we de 2-0.”

“Een droomweek? Ja, dat kun je wel stellen”, reageerde de middenvelder op zijn selectie voor Ajax 1. “Ik kan me niet herinneren dat ik zo vaak voor een camera heb gestaan, maar dit is een prachtige week. Dat lijkt me logisch. Ik moet nu doorpakken en keihard blijven werken. Ik pin me niet vast op een competitiedebuut, al zou dat natuurlijk mooi zijn. Ik wil eerst goed spelen met Jong Ajax.”

Ajax uitshirt 2015/16