Krul oorzaak van mindere ontwikkeling Ajax-talent: ‘Dat was wel lastig’

Pro Shots / Erwin Spek

Stan van Bladeren speelde dinsdagavond in de UEFA Youth League tegen Juventus O19 (2-0 winst) pas zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Daar is Tim Krul één van de oorzaken van, zo vertelt hij aan Voetbal in de Bollenstreek

“Ik had wat tijd nodig om ritme te pakken. Bij Jong Ajax was er eigenlijk geen ruimte om te keepen. Krul was tegelijk fit en hij kreeg de wedstrijden die ik anders zou hebben gehad. Dat was wel lastig.” De toekomst is nog onduidelijk. “Bij Jong Ajax ben ik geen eerste keeper. Ik ga vechten om daar eerste keeper te worden, dan zien we wel verder. Anders moet ik het doen met de wedstrijden die ik krijg, zoals in de Youth League.”

Het toernooi is hem in ieder geval goed bevallen. “Veel mensen komen kijken, het wordt wereldwijd uitgezonden. In de competitie is er weinig belangstelling, maar hier komen veel mensen kjiken. Voor mij was het in totaal mijn achtste wedstrijd in de UEFA Youth League, maar ik blijf het bijzonder vinden. Het is hartstikke mooi om zulke wedstrijden te spelen.”

Ajax uitshirt 2015/16