Schöne blij na provocerende fans: ‘Dan gaan de handjes wel even achter de oren’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Het zal niet voor iedereen als een verrassing komen, maar Lasse Schöne maakte namens Ajax tegen FC Utrecht (0-1) het doelpunt van de maand januari. De Deen blikt bij Ajax TV terug op de treffer. 

“Niet alleen de goal zelf was bijzonder, maar ook alles eromheen”, aldus Schöne. “De wedstrijd, het moment en vlak daarvoor de gemiste penalty van mijzelf. Ik sprak al met Hakim Ziyech af om me terug te trekken tot de rand van de zestien. Justin Kluivert stond een beetje in de weg en zijn man bleef ook staan, dus gaf Hakim de bal voor. Hij viel eruit en ook nog een beetje rechts van me, dus ik moest wel naar de bal toe.”

Een werelddoelpunt was het gevolg. “Op dat moment denk je niet veel. Je wil hem goed raken en dan is het hopen. Na de goal is de ontlading wel heel uitgebreid. Het mooie is dat de fans van FC Utrecht na de gemiste penalty ‘Lasse, bedankt!’ riepen. Dat vind ik mooi hoor, dat hoort erbij. Ik ben niet van het uitgebreide juichen, maar op dat moment gingen de handjes wel even achter de oren.”

Ajax uitshirt 2015/16