‘Dolberg in potentie beste spits van de Eredivisie’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

FC Utrecht-verdediger Willem Janssen is van mening dat Kasper Dolberg in potentie de beste spits van de Eredivisie is, maar vindt op dit moment Feyenoord Nicolai Jørgensen nog de beste. Dat liet Janssen weten in gesprek met Metro.

“De cijfers van Jørgensen zeggen genoeg. Hij is de beste, scoort makkelijk of brengt anderen in stelling om dat te doen. Hij is een ijzersterk aanspeelpunt en kan de bal heel goed bij zich houden”, aldus Janssen, die benadrukt Dolberg heel intelligent te vinden.

“Kasper is enorm slim, zowel aan de bal, als hoe hij uit je rug wegloopt. Hij is onvoorspelbaar en dat maakt hem enorm lastig te verdedigen. Dolberg, daar zit zóveel kwaliteit in. Hij kan in één keer de andere kant opdraaien met zijn aanname, en vanuit die draai kan hij goed versnellen. Voor je het weet is hij weg.”

Hetgeen dat Jørgensen en Dolberg overeenkomt is hun nationaliteit, en daar ligt volgens Janssen ook deels hun kracht. “Die Denen maak je niet zo snel gek tijdens een wedstrijd, ze zijn onverstoorbaar.”

Ajax uitshirt 2015/16