Dolberg naar de bank geen optie voor Bosz: ‘Hij scoort minder, dat is een feit’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

Kasper Dolberg liet zich met name in de eerste seizoenshelft bij Ajax zien. In de tweede seizoenshelft is het allemaal wat minder en wat vlakker, maar toch houdt Peter Bosz vertrouwen in zijn aanvaller. 

Bertrand Traoré keerde terug van de Afrika Cup en dus ontstaat de mogelijkheid om Traoré in de spits te zetten. “Het is geen gekke gedachte, maar ook geen gedachte die door mijn hoofd gaat”, aldus Bosz, geciteerd door Ajax Life. “Buiten het feit dat Dolberg minder scoort, dat is een feit, is hij wel heel waardevol voor ons. Via hem voetballen we beter, kunnen we doorvoetballen, hij is heel balvast, bindt altijd twee spelers.”

Ajax speelt donderdag in de Europa League en dus kan het zijn dat Bosz spelers gaat sparen. “Nee, nee. Ik vind dat we moeten winnen. In de Europa League heb ik een aantal keer gedaan omdat we al gekwalificeerd waren, in een drukke periode, dat was een geweldig moment om die jongens (wisselsspelers, red.) speeltijd te geven. Nu gaat het om het echie. We gaan vanaf maandag aan Legia denken.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]