Van de Beek moet wachten: “Ik adviseer hem toch om dat te hebben”

Donny van de Beek zag in januari middenvelders Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj vertrekken bij Ajax, maar hij heeft zelf nog steeds geen basisplaats. Peter Bosz kiest voor het geduld. 

“Ik adviseer hem toch om dat te hebben. Hij is nog jong en hij moet mij overtuigen op de training”, aldus Bosz op de persconferentie. “Maar we hebben ook al een aardig middenveld staan, laten we eerlijk zijn. Uiteindelijk zal hij genoeg minuten gaan maken. Je ziet bijvoorbeeld dat het aantal gele kaarten in de ploeg al oploopt. We gaan straks een dubbel programma spelen met Europa en dan zullen er ook door het reizen vast blessures komen.”

Ook in de Europa League moet Van de Beek niet op speelminuten rekenen. Bosz rouleert niet namelijk. “Nee, ik vind dat we moeten winnen. Het bekertoernooi vond ik wel kunnen in de wedstrijden die we gespeeld hebben. Maar dezelfde jongens hebben dat niet tegen Cambuur laten zien. In de Europa League heb ik het ook een aantal maal gedaan omdat we al gekwalificeerd waren. Het was een geweldige gelegenheid om die jongens speeltijd te geven, maar nu gaat het om het echie.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]