Sparta-trainer over strijdplan: ‘Dan is hij niet de ideale speler om bij het Ajax-doel te komen’

Alex Pastoor hoopt zondag met Sparta te stunten in de Amsterdam Arena. De oefenmeester verwacht een lastige middag, maar legt zich op voorhand zeker niet neer bij een nederlaag.

Mathias Pogba was afgelopen weekend als invaller twee keer trefzeker tegen PEC Zwolle. Hij zal echter wederom op de bank beginnen bij Sparta, zo zegt Pastoor. “We worden door Ajax ongetwijfeld op onze eigen helft onder druk gezet, of we dat nou willen of niet. Dan is Pogba niet de ideale speler om vanaf de middenlijn bij het Ajax-doel te komen”, legt Pastoor uit tegenover RTV Rijnmond.

Degradatiekandidaat Sparta mag dan wel op bezoek gaan bij een titelkandidaat, maar de ploeg komt niet naar Amsterdam om de schade te beperken. “Dat is te negatief uitgedrukt. Realistisch gezien heb je als Sparta tegen clubs uit de top drie minder kansen op een goed resultaat dan tegen andere ploegen, maar kansen zijn er altijd. En die moet je dan met twee, nee met drie handen aanpakken. Al vind ik dat het positiespel van Ajax beter is dan dat van Feyenoord en PSV. Dus het wordt een pittige kluif”, besluit Pastoor.

Ajax uitshirt 2015/16