Titelstrijd naar hoogtepunt: ‘Ajax zal het op doelsaldo niet van Feyenoord gaan winnen’

Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax moet winnen van Sparta Rotterdam. Dat is de belangrijkste conclusie die Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, trekt in de voorbeschouwing op het duel met de Rotterdammers. 

“Het allerbelangrijkste is dat Ajax zondag wint en in het spoor van Feyenoord blijft”, aldus Verweij bij Telesport Vandaag. “Als je het programma zag, met PEC Zwolle-uit, FC Utrecht-uit, Roda JC-uit en tussendoor ook nog ADO Den Haag-thuis, dan weet je dat dat drie lastige uitwedstrijden zijn. Peter Bosz koestert de punten. Daarbij geeft hij aan dat hij nog steeds een stijgende lijn ziet. Dat is vooral in de manier waarop de organisatie staat en hoe het verdedigend staat. Ajax heeft in de laatste tien duels zeven keer de nul gehouden, dat is een hele goede basis voor een overwinning.”

Ajax loopt ten opzichte van Feyenoord tien doelpunten achter. “Dat zal een redelijk kansloos verhaal worden. Ajax zal Feyenoord in punten in moeten halen. Ze hebben Vaclav Cerny weer terug, Bertrand Traoré is terug van de Afrika Cup, David Neres komt er aan. Justin Kluivert speelde tegen Roda JC absoluut niet goed, maar het is wel een jongen die er kan staan. Amin Younes speelde tegen Roda JC echt heel belabberd, maar scoorde wel. Ajax heeft keuzes genoeg, maar Kasper Dolberg krijgt het vertrouwen.”

Ajax uitshirt 2015/16