Traoré heeft geen zin in concurrentie-praatjes: ‘Eerst El Ghazi, nu Kluivert, speculeer maar!’

Pro Shots / Erwin Spek

Bertrand Traoré keerde donderdag terug bij Ajax na enkele weken afwezigheid vanwege de Afrika Cup. Nu de man uit Burkina Faso terug is, is natuurlijk de grote vraag: Staat hij zondag in de basis? De NOS vroeg het aan de aanvaller.

Trainer Peter Bosz is er voor zichzelf al uit, maar wilde er op de persconferentie nog niks over kwijt. “Traoré heeft in Afrika een prima toernooi gespeeld. Ik weet al wie ik op ga stellen, maar dat bespreek ik eerst met de spelers”, aldus Bosz.

Traoré zag een concurrent vertrekken in de persoon van Anwar El Ghazi, maar zag er net zo snel één terug boven komen drijven: “Justin Kluivert is een goede speler. Het is goed voor de club om meer opties te hebben. Of ik in de basis sta is aan de trainer.”

Naast Kluivert krijgt Traoré er spoedig een nieuwe concurrent bij, als David Neres zich bij de selectie voegt. Over concurrenten wil de spits het echter niet meer hebben. “Sinds ik hier ben, hebben jullie het altijd over concurrentie. Eerst was het El Ghazi, nu is het Kluivert. Speculeer maar wat jullie willen, ik ga mijn best doen bij Ajax en ben blij dat ik terug ben.”

Ajax uitshirt 2015/16