Huntelaar op retour naar Amsterdam: ‘Daarom komt hij deze zomer’

Pro Shots / Witters

Journalist Valentijn Driessen is ervan overtuigd dat Klaas-Jan Huntelaar deze zomer terugkeert naar Amsterdam om de voorhoede te versterken. Dat zei hij bij Voetbal Inside, waarin werd gesproken over de aanval van Ajax en het presteren van trainer Peter Bosz.

“Bosz staat er goed op bij Ajax, maar zo goed spelen ze helemaal niet”, zei Driessen. “Roda was nou ook niet echt onder de indruk van het geroemde positiespel van Ajax. Het wordt allemaal nogal overdreven.” Dit streek tegen de vele haren van Johan Derksen in. “Bosz doet het helemaal niet slecht. Hij pas bij Ajax. Ondanks dat vervelende toontje van hem, doet hij het prima met het materiaal dat hij heeft.”

René van der Gijp is echter bang voor het scorend vermogen van Ajax. “Normaal gesproken heb je een goede aanval. Nou, Kasper Dolberg en Justin Kluivert gaan er samen geen vijftig maken. De voorhoede is veel te matig en onervaren. Je moet er iemand bij hebben van een jaar of dertig.” Driessen beaamt: “Daarom komt Huntelaar natuurlijk ook deze zomer.”

Ajax uitshirt 2015/16