Swart zorgt voor verrassing: ‘Ik gun het Feyenoord ook’

Pro Shots / Remko Kool

Sjaak Swart is van mening dat er te veel gezegd en geschreven wordt over de titelrace van dit seizoen. Het zou zomaar eens kunnen dat aartsrivaal Feyenoord de titel voor het eerste deze eeuw pakt. Mister Ajax gunt het de club uit Rotterdam echter wel.

“Ik vind het leuk als er spanning in de Eredivisie is”, zei Swart tegen Voetbalzone. “De drie die op dit moment de dienst uitmaken zijn Feyenoord Ajax en PSV. Dat is een mooie strijd en ik hoop dat die tot het einde duurt. Wie er het meeste recht op heeft en het beste speelt wordt kampioen. Ik gun het Feyenoord ook, dat is voor mij geen punt”, aldus de voormalig aanvaller.

“Ajax had natuurlijk gewoon kampioen moeten worden”, zegt Swart over de titelstrijd van vorig seizoen, waarin Ajax uitgleed over De Graafschap. “Ze kunnen in Eindhoven wel verhaaltjes vertellen dat ze gedacht hadden dat Ajax punten ging verspelen, maar dat was totaal onverwacht. Als op dat moment het sterkste oud-Ajax-elftal had gespeeld, waren we kampioen geweest. Ajax had met één been over De Graafschap heen moeten lopen.”

Ajax uitshirt 2015/16