Van der Sar geschokt: ‘Duidelijk dat het snel afgelopen zou zijn’

Pro Shots / Kay Int Veen

Algemeen directeur Edwin van der Sar is geschokt door het vrij plotselinge overlijden van Piet Keizer. Mede doordat hij slechts kort op de hoogte was van de longkanker van de voormalig linksbuiten.

“Het is verschrikkelijk nieuws en voor iedereen ook heel plotseling. Met Piet verliezen we één van de grootste Ajacieden aller tijden”, zegt Van der Sar op de website van Ajax. “Hij speelde bijna 500 wedstrijden in het eerste elftal. Hij won alles wat er te winnen viel en heeft bij die vele nationale en internationale prijzen een wezenlijk aandeel gehad. Hij bleef daarna een betrokken en kritisch volger van wat hier in Amsterdam gebeurde. Wij zagen hem daarom nog vaak op de Toekomst.”

Van der Sar wist nog maar kort dat Keizer ziek was. “We zijn ruim een week geleden op de hoogte gebracht van het feit dat Piet ongeneeslijk ziek was. Dat was natuurlijk al een heel naar bericht. Sindsdien hebben we ons bijna dagelijks laten informeren over hoe het met hem ging. Op uitdrukkelijk verzoek van Piet en zijn vrouw hebben we er verder met niemand over gesproken. Mijn collega Jeroen Slop is een paar dagen geleden nog bij ze op bezoek geweest. Ons werd daardoor nog duidelijker dat het heel snel afgelopen zou zijn. Het voelt desondanks heel onwerkelijk dat hij er nu niet meer is. Maar wij zullen hem nooit vergeten. Wij wensen zijn vrouw Angela en andere nabestaanden vanzelfsprekend heel veel sterkte met dit verlies.”

Ajax uitshirt 2015/16