Traoré betaalt vertrouwen terug: ‘Of we de titel kwijt zijn als we dan verliezen?’

Bertrand Traoré betaalde het vertrouwen dat hij van Peter Bosz kreeg zondag vlak voor rust terug. De speler uit Burkina Faso nam eerder dit jaar nog deel aan de Afrika Cup, maar hij keerde donderdag terug in Amsterdam. 

“Het is lekker om weer terug te zijn”, aldus Traoré in gesprek met De Telegraaf. “Ik weet niet hoeveel spelers ik passeerde, maar ik moest een manier vinden om te kunnen schieten. Dat lukte. Ik wist dat de verdediger zou instappen en besloot door zijn benen, in de korte hoek te schieten.”

De 1-0 van Traoré leek Ajax te bevrijden. “De tweede helft was inderdaad een stuk beter”, vervolgt Traoré. “Maar dat kwam ook doordat Sparta iets minder compact speelde. Na de 2-0 van Kasper Dolberg kregen we iets meer ruimte om te voetballen.”

Zondag staat voor Ajax het uitduel bij Vitesse op het programma. Dat betekent een ontmoeting met zijn oude ploeggenoten voor Traoré. “Dat is bijzonder, want ik heb nog veel contact met de mensen daar. Of we de titel verspelen als we daar verliezen? Nee, elk duel is belangrijk, maar de competitie is nog lang. We moeten niet naar Feyenoord of PSV kijken, maar gefocust blijven en gewoon elk duel winnen.”

Ajax uitshirt 2015/16