Viergever: ‘Je weet dat Feyenoord de titelrace niet vaak heeft meegemaakt’

Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax hield in de tweede helft van het duel met Sparta Rotterdam (2-0) onbewust rekening met het duel met Legia Warschau, aanstaande donderdag. Dat stelt Nick Viergever in gesprek met NUsport. 

“Misschien speelde dat onbewust mee inderdaad”, aldus Viergever. “We hebben wel veel kansen gehad om Sparta nog meer pijn te doen, maar dat hebben we nagelaten. Je had deze wedstrijd gewoon vier of vijf keer moeten scoren. Dan was voor jezelf een stuk makkelijker geweest. De kansen hebben we ook zeker gehad, maar tot een doelpunt kwam het niet.”

De achterstand op Feyenoord is en blijft vijf punten. “Ik denk dat de titelstress pas in een latere fase komt. Wij spelen op dit moment overtuigend, dus daar richten we ons nu op. De druk is op dit moment nog niet zo hoog dat dat ik denk ‘als we deze niet winnen, dan is het voorbij’. Je weet dat Feyenoord de strijd om het kampioenschap de laatste jaren niet vaak heeft meegemaakt, dus het zou kunnen meespelen. Maar als wij zelf kampioen willen worden, dan moeten wij eerst zelf alles winnen.”

Ajax uitshirt 2015/16