Goal Traoré een ‘bewussie’: ‘Ik wist precies wat ik ging doen’

Het leek er een beetje uit te zien als rennen als een kip zonder kop en zien waar het schip strandt. Die goal van Bertrand Traoré was volgens de aanvaller zelf echter van begin tot eind een ‘bewussie’.

“Het is altijd leuk om met een goal en overwinning terug te komen”, zei de man die donderdag terug was van de Afrika Cup en zijn lichaam in shock voelde schieten. “Ik wilde de eerste dag niet trainen. Van 30 graden Celsius naar -4 is een groot verschil. Ik voel me nu ook een beetje ziek worden, maar ik hoop dat het meevalt. Ze zeggen ook dat het warmer wordt de komende tijd, dus het zal wel goed komen.”

Vlak voor rust. Ajax-Sparta stevende af op een brilstand in de pauze, maar daar dacht Traoré anders over. Een dribbel vanaf rechts, twee, drie man het bos in gestuurd en een onverwachts schuivertje in de korte hoek. “Ik wist precies wat ik ging doen. Ik zag wat verdedigers voor me, wilde erlangs en dan schieten. Ik besloot om door de benen van de verdediger in de korte hoek te schieten. De keeper verwachtte de lange hoek namelijk”, zei Traoré tegen AT5.

Ajax uitshirt 2015/16