‘Ze zullen er snel achter komen dat Cruijff en Keizer een bijzonder duo zijn’

Pro Shots / Anp

Ook Jordi Cruijff, zoon van, staat stil bij het overlijden van Piet Keizer, Ajax-icoon en boezemvriend van zijn vader. In De Telegraaf vertelt Cruijff over Keizer.

‘Piet is vooral tijdens een moeilijke fase in het leven van mijn vader heel belangrijk geweest. Hij heeft zich toen opgesteld als een grote broer, wat mijn vader nooit vergeten is’, vertelt Cruijff. ‘Mijn vader zag Piet als een deel van onze familie, net als mensen binnen Ajax die er voor hem waren. Een groep warme personen die er voor mijn vader en mijn oma waren toen ze het moeilijk hadden. Daarom is hij altijd close met Keizer gebleven, met wie hij als voetballer ook een heel mooie tijd heeft gehad’, aldus Jordi Cruijff, die ook spreekt van wrijvingen tussen Keizer en Cruijff.

‘Zoals de discussie over het aanvoerderschap en mijn vader Ajax verliet. Maar dat zijn schrammetjes in een mensenleven. Wat ik heb begrepen is dat Keizer, net als mijn vader, tot op het laatst positief is gebleven.  Daardoor hebben ze relatief weinig geleden en dat past bij ze. Zoals ik ook niet uitsluit dat ze in het hiernamaals weer over voetbal gaan praten. Ze zullen er daar ook snel achter komen dat ze met een heel bijzonder duo te maken hebben’, aldus Cruijff.

Ajax uitshirt 2015/16