‘Het moet volgens mij puur over Keizer gaan, daar heb ik moeite mee’

Pro Shots / Erwin Spek

Willem van Hanegem heeft zo nu en dan moeite met de uitspraken die worden gedaan na het overlijden van de legendarische Piet Keizer. Er gaat vanzelfsprekend, en volgens De Kromme terecht, veel aandacht naar de linksbuiten, maar toch steekt het Van Hanegem.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem: ’Op televisie werd dit weekend terecht veel aandacht besteed aan het overlijden van Piet. Maar al die mensen die daar dan ongegeneerd over zichzelf gaan zitten praten, terwijl het volgens mij puur over Keizer moet gaan, daar heb ik moeite mee. Vertel gerust wat je samen hebt meegemaakt, maar niet of hij bijvoorbeeld ooit in jouw kinderwagen heeft gekeken. Uitzondering was voor mij Sjaak Swart, die heel mooi vertelde over hoe Keizer werkelijk was.’

‘Piet Keizer was een geweldige voetballer, maar wat mij vooral aansprak, was zijn geestelijke onafhankelijkheid. Hij was wars van gezag, zei wat hij dacht, wie er ook voor zijn neus stond. Hij was kritisch op Ajax, puur omdat hij hoopte dat het dan beter zou gaan. Als hij ergens geen zin in had, deed hij het niet’, besloot Van Hanegem.

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]