Legia-middenvelder schat kansen in: ‘Wij komen net uit de Champions League’

Pro Shots / Erwin Spek

Guilherme Costa Marques, middenvelder van Legia Warschau denkt dat zijn ploeg Ajax kan verslaan. Donderdag treffen de twee kampen elkaar op Poolse bodem in de strijd om de Europa League. Legia mist wel twee belangrijke spelers in de personen van Nemanja Nikolic en Aleksandar Prijovic.

“Ik denk dat wij, met de spelers die we hebben, van Ajax kunnen winnen. Daarbij hebben we ook het thuisvoordeel”, legt Guilherme uit aan Eurosport onet. “Eerlijk gezegd hebben we nog geen beelden bekeken, maar de technische staf zal vast en zeker een goede analyse hebben gemaakt.” Ondanks dat weet Guilherme wel enkele dingen van de Amsterdammers. “Ajax is jong, maar talentvol. Ze geven de voorkeur aan combinatievoetbal en vertrouwen op hun techniek.”

“We wachten de analyse af en weten snel meer”, voegt \Guilherme er aan toe. Dat Legia de favoriet is durft de middenvelder niet te zeggen. “Ajax is een grote club in Europa. Wij komen echter net uit de Champions League en spelen voor eigen publiek. De CL heeft ervaringen met zich meegebracht, die tegen Ajax haar vruchten zal afwerpen.”

Ajax uitshirt 2015/16