Oud-Ajacied pakte punt in de ArenA: ‘Ze zaten vlak voor de wedstrijd tegen Rostov’

Pro Shots / Erwin Spek

Yannis Anastasiou haalde dit seizoen als trainer van Roda JC knap een puntje weg uit de Amsterdam ArenA. In de blessuretijd werd het toen 2-2. Saillant detail: Anastasiou speelde tussen 2004 en 2006 in totaal 32 wedstrijden voor Ajax. 

“Ajax zat vlak voor de Europese wedstrijd tegen Rostov en zocht nog de balans op het middenveld”, aldus de Griek in gesprek met Ajax Life. “Je weet dat Ajax een wedstrijd snel wil killen. Als dat niet gebeurt, dan weet je ook dat je altijd een paar kansen krijgt. Wij wilden tot de zeventigste minuut in de wedstrijd blijven. Dat lukte en uiteindelijk pakten we een gelijkspel.”

Ondertussen raakt Roda JC in de problemen. Enkel het doelsaldo houdt de Limburgers van de laatste plek op de ranglijst. “Natuurlijk is iedereen ontevreden over de huidige plek op de ranglijst, maar onze fans zien de progressie. Met wat meer geluk hadden we nu zes punten meer op de ranglijst. Dan praat je alweer anders. Lijfsbehoud is het belangrijkst. Wat er tussendoor gebeurt, weet ik niet. Als we ons handhaven, zie ik hier genoeg perspectief om bij te tekenen.”

Ajax uitshirt 2015/16