Viergever niet blij met start onder Bosz: ‘Een bepaalde onvrede’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

De één zijn dood is de ander zijn brood. Voor Nick Viergever werd dat spreekword vorig seizoen meer dan werkelijkheid. Jairo Riedewald liep in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord een blessure op en dat betekende eindelijk een basisplaats voor Viergever.

Onder Peter Bosz heeft Viergever zijn basisplaats weten te behouden. Toch ging dat niet gemakkelijk. In het begin van het seizoen kreeg Riedewald de voorkeur. “Ik vond niet dat ik onder hem (Bosz, red.) echt een kans kreeg en daar was bij mij een bepaalde onvrede over. In een eerlijk gesprek vertelde de trainer me dat ik voor hem een belangrijke schakel was.”

Bosz puzzelde zelf ook flink. “Het team stond nog niet zoals hij dat voor ogen had. De basis kon nog wijzigen en hij had mijn kwaliteiten er graag bij”, aldus Viergever in Ajax Life. “Kijk, ik ben 27. Dat is een leeftijd waarop je wekelijks lekker moet voetballen. Ik wilde sowieso niet nog een seizoen op de bank zitten, maar door dat gesprek gaf Bosz me het gevoel dat ik iets belangrijks aan het team kon bijdragen.”

Ajax uitshirt 2015/16