Keizer ontevreden met gelijkspel: ‘Dat hoeft geen probleem te zijn’

Pro Shots / Erwin Spek

Jong Ajax heeft dinsdagavond ook de tweede wedstrijd op rij niet weten te winnen. Na de 5-2 nederlaag bij Fortuna Sittard werd het nu 1-1 op De Toekomst, waar MVV Maastricht de tegenstander was. Marcel Keizer is niet tevreden.

“Ik ben niet tevreden”, aldus Keizer tegenover FOX Sports. “Ik vind ook dat we de tweede helft niet goed gespeeld hebben, dat deden we in de eerste helft wel. Toen speelden we heel gecontroleerd, én goed voetbal én weinig weggegeven. Ik denk dat we geen kans weggegeven hebben en dat we zelf een stuk of vier kansen hebben gehad. Bij rust staat het maar 1-0 en dat moet dan eigenlijk 2-0 zijn. Dan kan deze wedstrijd bij rust ook nog naar een grotere uitslag uitlopen.”

Maar dat gebeurde dus niet. “Wij zijn slordiger geweest, dat moet je niet doen tegen deze ploeg.” Keizer zag zijn ploeg langzaam de grip verliezen. “We wisselen Donny van de Beek voor Abdelhak Nouri, dat hoeft geen probleem te zijn. We verliezen een duel op het middenveld, daar komt de vrije trap uit. Daar komt uiteindelijk ook de gelijkmaker uit. Met ons middenveld hoeven we dat duel daar niet te verliezen.”

Ajax uitshirt 2015/16