Fan van Dolberg kijkt naar duel met Legia: ‘De ArenA is geen onneembare vestiging’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

De kans dat Kasper Dolberg donderdagavond in het Europa League-duel tussen Legia Warschau en Ajax een basisplaats krijgt, is groot. Ebi Smolarek is fan van de jonge Deen. Verder blikt Smolarek ook vooruit op de wedstrijd an sich. 

“Legia moet allereerst een manier vinden om Dolberg te stoppen”, aldus Smolarek bij sport.se.pl. “Hij is pas negentien jaar oud, het is pas zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, maar hij maakt indruk tot dusver. Hij schiet, hij rent, hij vecht. Over een paar jaar zal Ajax een hoop geld aan hem verdienen. Ajax heeft nóg een veelbelovende aanvaller, namelijk Justin Kluivert. Maar hij is vooral voor de toekomst.”

Smolarek is fan van Legia Warschau. “Mijn hart ligt bij die club. Ajax is niet mijn club, Amsterdam is niet mijn stad. Ik ben opgegroeid en woon in Rotterdam, dus bij Ajax voel ik geen sentiment. Ik hoop dat Legia naar de volgende ronde gaat. Legia heeft in mijn ogen niets te vrezen. Een 1-0 overwinning in Warschau zou geweldig voor ze zijn, maar zelfs als het 1-1 wordt hoof je mij niet klagen. De Amsterdam ArenA is zeker geen onneembare vestiging.”

Ajax uitshirt 2015/16