Waarschuwing voor Ajax-fans: ‘Je moet het publiek daar sowieso niet provoceren’

De supportersvereniging van Ajax waarschuwt voor de beruchte fans van Legia Warschau. De supporters van de Poolse club hebben een gewelddadige reputatie, iets dat dit seizoen onder meer duidelijk werd in de Champions League tegen Real Madrid.

Johan Voskamp speelde in 2011 met Slask Wroclaw tegen Legia Warschau. De spits, op dit moment onder contract bij RKC Waalwijk, weet dus hoe het is om op bezoek te gaan bij Legia Warschau. “Ik ben niet het type dat het publiek provoceert, maar dat moet je daar sowieso niet doen”, aldus Voskamp in het Algemeen Dagblad. “Ik kon het bijna niet geloven. Dan hoor je dat geluid over je heen komen. Een heel apart gevoel. Ik kon mijn medespelers amper verstaan, joh. Ik┬ádenk dat Ajax genoeg kwaliteit heeft om de boel stil te spelen.”

Robert Maaskant is als oud-trainer van Wisla Krakow eveneens ervaringsdeskundige. “Toen we met de bus aankwamen bij het stadion stond er natuurlijk wel een koppeltje volk om ons vrolijk welkom te heten. Je kent het wel: een hoop geschreeuw en gescheld. Maar ik vind het bijvoorbeeld niet te vergelijken met wat je soms in Griekenland tegenkomt.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]