Europa League belangrijk voor Ajax: ‘Daar worden prijzen bepaald van spelers’

De Europa League is een mooi podium voor Ajax, maar de extra inspanning kan nadelig zijn met het oog op de titelstrijd in de Eredivisie. Dat stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. Hij blikt vooruit op Legia Warschau – Ajax en Vitesse – Ajax. 

“Voor deze ploegen is het natuurlijk ideaal om je weer te laten zien op een internationaal podium, daar worden prijzen bepaald van spelers”, aldus Driessen bij Telesport TV. “Hoe verder je komt, hoe meer je spelersmateriaal waard wordt. Dus op het moment dat iemand als Davy Klaassen een paar geweldige wedstrijden Europees speelt, dan krijgt Ajax zomaar een paar miljoen meer voor hem als ze hem aan het einde van het seizoen zouden verkopen. Dus voor zowel clubs als spelers in Nederland is het gewoon een hele belangrijke etalage.”

Het kan ook nadelige gevolgen hebben, aldus Driessen. “De wedstrijd van Ajax tegen Legia zou heel goed nadelen voor de competitie kunnen hebben. Het is toch een extra belasting, fysiek, mentaal, in alles eigenlijk. Je moet reizen, je moet extra trainen, je hebt een extra wedstrijd. Het is bijna een wetmatigheid dat clubs die in Europa ver komen, dat die in de competitie vaak her en der punten verspelen. Dat kan Ajax ook gebeuren. Voor Ajax is het wel heel belangrijk, want die zitten natuurlijk in een kampioensrace met Feyenoord en PSV, dus eigenlijk kun je je dan geen misstap meer veroorloven.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]