Bergsma: “In mijn ogen was MVV nog steeds niet de betere partij”

Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax-verdediger Leon Bergsma had een totaal ander spel verwacht van tegenstander MVV. Met Jong Ajax speelde het talent met 1-1 gelijk tegen de nummer vier van de Jupiler League, die zich compleet ingroef.

“De eerste helft zijn we vrij probleemloos doorgekomen en hebben we heel volwassen gespeeld”, analyseert Bergsma de wedstrijd op de website van Ajax. “Ik had vooraf verwacht dat MVV vol voor de drie punten zou gaan om het gat met VVV Venlo te dichten maar ze stonden heel compact. Wij waren heel geduldig en maken uiteindelijk heel goed de 1-0.”

In de tweede helft ging het echter mis voor de talenten van Marcel Keizer en werd het 1-1 in de 66e minuut. “In mijn ogen was MVV nog steeds niet de betere partij, al waren wij wat slordig. Ik denk toch dat we hier drie punten hadden moeten pakken”, aldus Bergsma, die terugblikt. “Tegen Fortune (5-2 verlies, red.) was het echt een drama, tegen MVV kan 1-1 gebeuren.”

Aanstaande vrijdag wacht Achilles’29, hekkensluiter van de Jupiler League op Jong Ajax. “Dan moeten er weer gewoon drie punten worden gehaald”, is Bergsma duidelijk.

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]